Tekstvak: Tekstvak: START   BEGELEIDINGSVORMEN   THERAPEUTEN   LOCATIES   FOLDER   LINKS   CONTACT
Tekstvak: Praktijk R&R
Tekstvak: Heel de mens

Roel Spee

 

VVH 339

BIG† 19035073804

AGB 90029576

AGB 04124272

CKR 46031

 

M†††† 06 52 32 24 39

 

SCHOLING

 

Haptotherapie

Fysiotherapie

Manuele therapie

Sportfysiotherapie

Arbeidsgerelateerde klachten

Relatiebegeleiding

Ouder/kindbegeleiding

Voice Dialogue

Verzuimbegeleiding

Transactionele Analyse

Karakterstructuren

Begeleiding Depressie

 

Sinds 1980 werkzaam als zelfstandig fysiotherapeut.

Sinds 1994 werkzaam als haptonoom.

Sinds 2003 werkzaam als haptotherapeut.

Sinds 2006 heeft Roel ervaring met behandeling van SOLK klachten vanuit een multidisciplinaire aanpak.

 

Roel heeft zijn opleidingen gevolgd aan de Haagse Academie voor lichamelijke opvoeding, de Academie voor Haptonomie in Doorn, het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Berg en Dal, Het Balkon in Vasse. en bij het ITAN.

Roel heeft ruim 9 jaar ervaring als reÔntegratiebegeleider.

 

 

Roel is erkend GZ-Haptotherapeut,

VVH geregistreerd en

lid van het Centraal Kwaliteitsregister

Fysiotherapie

 

 

 

VISIE

 

Vanaf het moment dat ik mijn diploma fysiotherapie behaalde ben ik bezig geweest met de mens achter de klacht. Wat de mens beweegt en hoe de mens tot zijn keuzes komt. Al snel kwam ik in aanraking met haptonomie en dat boeide me meteen. Het gaf me precies datgene wat ik voelde en wilde mijzelf dit dan ook eigen maken. Hierdoor ben ik de opleiding haptonomie gaan volgen in Doorn. Na twee jaar heb ik de opleiding afgerond en ben ik dit gaan toepassen in mijn werk als fysiotherapeut-haptonoom. Toch merkte ik de beperking van het  bedrijven van alleen haptonomie. Ik wilde er meer mee doen. Zo ben ik de opleiding haptotherapie gaan volgen, eerst in Doorn en later op het ITH te Berg en Dal. Daar ben ik in 2003 afgestudeerd. Binnen de haptotherapie ben ik vooral geÔnteresseerd in de manier waarop mensen met zichzelf omgaan en hoe zij met anderen in hun omgeving omgaan. Met name hoe mensen zichzelf kunnen ontplooien en verder kunnen komen dan ze zelf ooit  voor mogelijk hadden gehouden.

 

 

 

KIJK OP ROELF

 

Ik zie Roelf als en zeer deskundig therapeut en bewonder in hem juist zijn talent om zeer rationele mensen toch bij hun gevoel te krijgen. Dit doet hij op een heel creatieve manier. Hij weet sowieso op een hele creatieve manier om te gaan met de behandelmogelijkheden binnen de haptotherapie. Daarnaast weet hij ook snel de kern van de problematiek te benoemen. Zo kan hij† een helder beeld aan de cliŽnt teruggeven.

 

Roelf Ketelaar

 

VVH† 390

LVSC RC 0224H

AGB† 90032955

 

 

 

M††††† 06 52 43 33 52

 

SCHOLING

 

Haptotherapie

Begeleidigingskunde: VO supervisie/coaching

Relatiebegeleiding

EMDR

Begeleiding Burn-out

Begeleiding Depressie

Groepsdynamiek

Transactionele Analyse

Haptotherapie en Kanker

Haptotherapie en Autisme (ASS)

Karakterstructuren

 

 

Sinds 2004 werkzaam als haptotherapeut.

Sinds 2012 werkzaam als supervisor en coach.

Sinds 2017 werkzaam als EMDR master practitioner.

 

 

 

Roelf heeft zijn opleidingen gevolgd aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Berg en Dal en bij de Transfergroep in Rotterdam, het BIVT en bij het ITAN.

Roelf heeft 30 jaar ervaring in verschillende leidinggevende functies binnen diverse ziekenhuizen en de GGZ. Daarnaast heeft hij enige jaren gewerkt in de detachering.

 

Roelf is erkend GZ-Haptotherapeut,

VVH geregistreerd,

Register-coach en

EMDR Master Practitioner

 

 

 

VISIE

 

Sinds lang ben ik geÔnteresseerd in wat de mens beweegt in relatie tot de ander. Samenwerking en interactie hebben mij binnen mijn werk in de gezondheidszorg zo geboeid dat dit enige tijd leidde tot een studie psychologie. "Waarom lukt mij collega's in beweging te krijgen en gemotiveerd te krijgen terwijl het anderen niet lukt?" Ik kon mij uiteindelijk moeilijk voegen in het deeltijdonderwijs en zocht een praktischer invulling voor mijn ambities. Deze vond ik in de opleiding voor haptotherapeut die ik met veel enthousiasme heb gevolgd. Ik ben er van overtuigd dat iedereen de mogelijkheid tot ontplooien moet krijgen. Ongehinderd door verleden of omgeving. We hebben zoveel in ons, alleen worden onze zelfinzichten vaak beperkt door opvoeding en ervaring. Lukt het ons met onze ervaringen te leven zonder er last van te hebben, dan blijkt vaak dat we beschikken over meer creativiteit en relativeringsvermogen dan we ooit voor mogelijk zouden houden. Deze overtuiging heeft zelfs geleid tot de opleiding Begeleidingskunde en EMDR.

 

KIJK OP ROEL

 

Ik bewonder in Roel zijn geduld en vooral zijn inzicht. Roel heeft een talent om snel met kinderen contact te maken en zich in hun wereld te verplaatsen. Hij heeft een helder beeld van de problematiek binnen de behandeling en weet die op een speelse en humoristische manier over te brengen.